As Oy Kaurinhelmi

Energiatodistus [pdf]


As Oy Kaurinhelmi, Raisio

Rakennustapaselostus

22.09.2010, Raisiossa SK


Rakennus-Koskinen Oy rakentaa kerrostalon Raision kaupungin Kauriin asuntoalueen kortteliin 680-7-798-2 osoitteeseen Aaponkuja 9.

Rakennukseen tulee kolmetoista asuntoa, yhteistilat ja autokatokset. Yhtiön omistaman tontin pinta-ala on 2039 neliömetriä.

Yhtiö rakennetaan rakennuslupaa haettaessa voimassa olevien rakentamismääräysten mukaisesti. Tietoa rakentamismääräyksistä ja niiden muuttumisesta saa mm. Ympäristöministeriöstä (http://www.ymparisto.fi) tai paikallisesta rakennusvalvonnasta.


RAKENTEET

Kantavat rakenteet
Rakennuksessa on betonipaaluperustus. Perustukset ja alapohja ovat teräsbetonia. Alapohjan lämmöneristeenä käytetään solumuovilevyä. Välipohjat, huoneistojen väliset seinät ja yläpohja ovat teräsbetonirakenteisia.

Vesikattorakenne
Asuinrakennuksen vesikatemateriaalina on bitumikermi.

Ulkoseinät
Julkisivupintana on pääosin muurattu tiili.

Väliseinät
Asuntojen sisäiset kevyet väliseinät ovat teräsrunkoisia kipsilevyseiniä. Kellaritilojen kevyet väliseinät ovat puhtaaksimuurattuja kalkkihiekkatiiliseiniä.

Ikkunat
Asuntojen ikkunat ovat tehdasmaalattuja puu-alumiini-ikkunoita.

Ovet
Asuinhuoneiden väliovet ovat valkoisia, tehdasmaalattuja, huullettuja laakaovia puukarmein. Saunojen ovet ovat karkaistuja kokolasiovia puukarmein. Parvekkeiden ovet ovat ulospäin aukeavia lasiaukollisia ovia. Asuntojen porrastaso-ovet maalattuja tai viilutettuja ovia.

Parvekkeet
Kaikki asunnot varustetaan katetuin parvekkein. Parvekelaatat ovat teräsbetonirakenteisia. Parvekekaiteet ovat metalli- ja lasirakenteisia. Kaikki parvekkeet ovat lasitettuja ja lasitukset ovat pääosin avattavissa. Parvekkeilla on pistorasia sekä valaisimet. Kokonaan lasitettu parveke on suunniteltu tuulettuvaksi, jolloin se ei ole vesi- eikä lumitiivis.


ASUNTOJEN PINTAKÄSITTELY, KALUSTEET JA VARUSTEET

ETEINEN

Lattia
lautaparketti laatuluokka natur tai vastaava

Jalkalistat
parketin väriin sävytettyä MDF-listaa.

Seinät
tasoite ja maalaus

Katto
tasoitepintainen

Kalusteet
vakiokalusteet suunnitelmien osoittamassa laajuudessa

Varusteet
ovipuhelin


KEITTIÖ

Lattia
lautaparketti, laatuluokka natur tai vastaava

Jalkalistat
parketin väriin sävytettyä MDF-listaa, peitelistoina valkoinen mäntylista

Seinät
pääosin tapetoituja, kalusteväleissä laatoitus

Katto
roisketasoite

Kalusteet
vakiokalusteet suunnitelmien osoittamassa laajuudessa. Kalusterunko valkoinen, ovet maalattua MDF-levyä, ala- (ja mahdolliset ylä-) täytteet valkoiset. Tilavaraus mikroaaltouunille

Työtasot
laminaatti, taivereuna

Varusteet
Kaikissa asunnoissa keraamisella tasolla varustettu tasoliesi, erillisuuni, astianpesukone ja jää-pakastinkaappiyhdistelmä.

Pesupöytä
ruostumatonta terästä, 1,5-altainen, tasoon upotettu.


OLOHUONE

Lattia
lautaparketti laatuluokka natur tai vastaava

Jalkalistat
parketin väriin sävytettyä MDF-listaa, peitelistoina valkoinen mäntylista

Seinät
tasoite ja tapetointi

Katto
roisketasoite


MAKUUHUONEET

Lattia
lautaparketti laatuluokka natur tai vastaava

Jalkalistat
parketin väriin sävytettyä MDF-listaa, peitelistoina valkoinen mäntylista

Seinät
tasoite ja tapetointi

Katto
roisketasoite

Kalusteet
vakiokalusteet suunnitelmien osoittamassa laajuudessa


VAATEHUONE

Lattia
lautaparketti laatuluokka natur tai vastaava

Jalkalistat
parketin väriin sävytettyä MDF-listaa, peitelistoina valkoinen mäntylista

Seinät
tasoite ja maalaus

Katto
roisketasoite

Kalusteet
vakiotanko ja hyllyt suunnitelmien osoittamassa laajuudessa


PESUHUONE JA WC-TILAT

Lattia
laatoitus laattavalikoimasta, saumaväri harmaa

Seinät
laatoitus laattavalikoimasta, saumaväri marmorinvalkoinen

Katto
kuusipaneeli tai tasoite

Kalusteet
peili kalustesuunnitelman mukaisesti, valaisin, allaskaappi, kalusterunko vakoinen

Varusteet
pyyhekoukustot ja WC-paperiteline. Suihkun verhotanko suunnitelmien mukaan. Pistorasiat, liitännät ja tilavaraus pesukoneelle ja kuivausrummulle suunnitelmien mukaan.


LÖYLYHUONE

Lattia
latoitus

Seinät
kuusipaneeli, pystypanelointi

Katto
kuusipaneeli

Varusteet
kius, laudetasot lehtipuuta, kuivakaivo


HUOMAUTUS

Kiinteiden kalusteiden peittämät seinät ovat maalaamattomia ja tasoittamattomia. Parkettia ei asenneta kiintokalusteiden alle. Lämpöpatterien taustat ovat maalattuja.


ASUNTOKOHTAINEN IRTAIMISTOVARASTO

Jokaisella asunnolla on nimetty irtaimistovarasto. Verkkokomeroissa kulkee vesi-, sähköjohtoja sekä viemäriputkia erikoissuunnitelman mukaan.


YHTIÖN YHTEISET TILAT

Yhtiön hallinnassa ovat tekniset tilat, ulkoiluvälinevarastot, sekä talovarasto ja siivouskomero. Tilojen katossa, seinissä ja lattioissa on maalauskäsittelyt.


PORRASHUONE

Porrassyöksyt ovat mosaiikkibetonipintaisia elementtiportaita. Kerrostasot teräsbetonilaattoja, jotka päällystetään muovimatolla, seinät maalataan. Porraskaiteet ovat teräsrakenteisia. Sisääntuloaulan lattiassa on osittainen keraaminen laatoitus arkkitehdin erikoissuunnitelman mukaan. Porrashuoneen katot päällystetään osittain akustointilevyillä ja osittain tasoitetaan ja maalataan.


HISSI

Rakennukseen tulee kahdeksan hengen hissi, jossa on sivuille avautuvat automaattiovet. Hissikori on sisältä RST-pintainen.


YHTIÖN PIHA-ALUEET

Viheralueet nurmetetaan ja niille istutetaan puita ja pensaita arkkitehdin suunnitelman mukaan. Autopaikoitus-, tomutus- ja kuivausalueet aidataan istutuksin piirustusten mukaan. Paikoitusalueet ja kulkuväylät sorapintaisia pihasuunnitelman osoittamassa laajuudessa. Sisäänkäyntien edustoilla ja ulko-oleskelualueilla on betonilaatoitusta.


AUTOPAIKOITUS

Asunnon hallintaan kuuluu yksi autokatospaikka. Kaikki katospaikat vaerusteaan aikaohjattavilla lämmityspistorasioilla.


JÄTEHUOLTO

Jätteen keräyspiste sijaitsee autokatospaikkojen yhteydessä.


TALOTEKNIIKKA

Lämmitysjärjestelmä
Yhtiö liittyy kaukolämpöverkostoon. Lämmitys tapahtuu vesikiertoisella patterilämmityksellä. Pesuhuoneissa ja erillisissä wc:ssä on säädettävä sähkötoiminen lattialämmitys, sähköenergia asunnon sähköverkosta.

Ilmanvaihtojärjestelmä
Asunnoissa on huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenottolaitteella. Ilmastointia säädetään keittiön liesikuvusta.

Vesi ja viemäri
Rakennukset liitetään kunnalliset vesi- ja viemäriverkostoon. Huoneistokohtainen vedenmittaus. Keittiössä on astianpesukone asennettuna, pesuhuonesa tai kodin-hoitohuoneessa pyykinpesukonetta varten täyttöhana ja poistovesiliitäntämahdollisuus.

Sähkö- ja telejärjestelmä
Sähkö-, televisio- ja puhelinpisteet tehdään erikoispiirustusten ja työselitysten mukaisesti. Keittiössä on työtasovalojen yhteydessä pistorasiat. Laitteille ja laitevarauksille on omat pistorasiat. Parvekkeella on sähköpistorasia. Yhtiö liittyy kaapelitelevisioverkkoon. Rakennukset varustetaan avoimella yleiskaapelointijärjestelmällä.

Kulutuksen mittaus
Sähkön, lämpimän- sekä kylmänveden kulutuksen mittaus tapahtuu huoneistokohtaisesti, muut mittaukset yhtiökohtaisesti.


LISÄ- JA MUUTOSTYÖT

Lisä- ja muutostyöaikataulua noudattaen asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa asuntonsa pintamateriaalien valintaan annettujen vaihtoehtojen puitteissa ilman kustannusvaikutuksia.

Asiakkaan toivomista lisä- ja muutostöistä rakentaja antaa kirjallisen hinnan sisältävän tarjouksen.

Rakentaja pidättää itsellään oikeuden perustellusta syystä vaihtaa edellä mainittuja materiaaleja ja/tai rakenteita toisiin vastaaviin materiaaleihin ja/tai rakenteisiin sekä soveltaa arkkitehdin antamia mittoja.

 


© Copyright Rakennus-Koskinen Oy 2021, design Dreamsite